سئول پایتخت کره جنوبی با جمعیتی بالغ بر ۲۵٫۴ میلیون نفر بعد از توکیو ژاپن و جاکارتا اندونزی سومین کلان شهر دنیا محسوب می گردد. سئول کره جنوبی را بعنوان نا آرام ترین شهر دنیا می شناسند و با دیدن آن به خاطر شباهت هایی که وجود دارد، به یاد نیویورک آمریکا می افتید.
سئول کلان شهری سرزنده و شلوغ است که در آن انسان و تکنولوژی دست به دست هم داده و چیزهای بدیعی خلق کرده اند. در سئول مهم نیست که کجا می روید یا از کدام ایستگاه مترو خارج می شوید، در پایتخت کره جنوبی همیشه چیزهای هیجان انگیزی در جریان است.
دقیقا مثل منهتن نیویورک، در سئول هم احساس سرزندگی و شادابی می کنید. با ما همراه باشید تا معرفی اجمالی از سئول کره جنوبی و نکات سفر به آن را به شما ارائه نماییم.
این کشور از شمال با کره شمالی، از غرب و از طریق دریای زرد با چین و از جنوب شرقی از طریق تنگه کره با ژاپن همسایه است. کره جنوبی کشور نیمه کوهستانی است که ارتفاعات آن عمدتا در نواحی مرکزی و شمال شرقی واقع شده است. جلگه ها و جنگل ها در این منطقه وسعت زیادی دارند و آب و هوای گرم و مرطوبی نیز دارد.
فرهنگ و سنت های مردم کره جنوبی
فرهنگ کره جنوبی قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارد. اگر این فرهنگ را بشناسید و به آن احترام بگذارید، از سفر خود در کره جنوبی لذت بیشتری خواهید برد. آشنایی با مردمی که فرهنگ و سنت های خود را هنوز زنده نگه داشته اند می تواند از دیگر دلایل سفر به شهر کره جنوبی باشد.
در ابتدا می توانید به موزه ملی کره بروید و از ۱۲۰۰۰ قطعه ای که در ۶ نمایشگاه دائمی برای تماشای عموم گذاشته شده اند دیدن کنید. این نمایشگاه ها شامل قرون وسطی، اوایل تاریخ مدرن، خوشنویسی، نقاشی، مجسمه سازی، صنایع دستی و هنرهای آسیایی می شود.
شما همچنین می توانید به گشت و گذار در دهکده نزدیک Bukchon Hanok ومحله های دوست داشتنی ساخته شده به سبک خانه های سنتی کره ای یا هانک بپردازید و تجربه ای متفاوت را به دست آورید.
در اینجا، شما می توانید از فروشگاه های صنایع دستی دوست داشتنی، گالری های هنری و حتی خانه های سنتی برای تجربه محلی استفاده کنید.
پول رایج
پول رایج کره جنوبی، وون (won) است. بهتر است پیشاز سفر اقدام به تهیه پول این کشور نمایید، چراکه کرهایها بیشتر علاقه دارند تا با پول رایج خودشان خریدوفروش نمایند و دلار و یورو محبوبیت چندانی در این کشور ندارد.
غذا
غذای کرهای طرفداران بسیاری در سایر کشورها دارد و در اغلب کشورها میتوانید رستورانهای کرهای را مشاهده نمایید. سفر به کره، بهترین فرصت برای تجربه غذاهای لذیذ این کشور است.
برنامهی غذایی کرهایها را برنج و غذاهای مایع همچون سوپ تشکیل میدهد و در تهیه آنها از ادویههای مخصوصی استفاده میشود که طعم و لذت خاصی به غذا میبخشد.
غذاهای دریایی نیز محبوبیت زیادی در این کشور دارد و در اغلب رستورانها میتوانید تنوع غذایی بسیار جذابی از غذاهای دریایی را بیابید.
سیاست فرهنگی کره
۳ سال پس از آزادی کشور از استعمار ژاپن که به مدت ۳۶ سال به طول انجامید کشور کره به آنچه که امروزه تحت عنوان کره شمالی و کره جنوبی منسوب است تقسیم گردید. تجزیه کره به دو بخش شمالی و جنوبی در سال ۱۹۴۸ به وقوع پیوست.
جنگ مورخه ۵۳-۱۹۵۰ که از آن تحت عنوان جنگ داخلی کره نام برده می شود، به طور جدّی باعث جدایی کامل این دو بخش از یکدیگر گردید.
کره جنوبی که از این به پس تحت عنوان کره از آن یاد خواهد شد، شروع به طرح ریزیهای اقتصادی جهت توسعه کشور و از بین بردن خرابیهای ناشی از جنگ دو کره نمود. توسعه اقتصادی کشور از اوایل دهه ۱۹۶۰ آغاز گردیده و نتایج نسبی آن تا حدودی در سال ۱۹۶۵ نمایان گردید.
نتیجه واقعی این توسعه اخیراً با رشد میانگین سالیانه ۵/۸% کاملاً به تحقق پیوسته است.
هم اکنون صنایع کشور کره با کشورهای توسعه یافته در بازارهای بین المللی در زمینه صنایع سنگین نظیر فولاد و کشتی سازی و همچنین فنآوری سطح بالا در تولیدات اتومبیل و صنایع نیمه هادی در رقابت است. به طوری که این کشور در سال ۱۹۹۷ به عنوان عضو ثابتی از سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی (OEXD) معرفی گردید.
سیاست فرهنگی کشور کره به طور کلی از سوی دولت مرکزی طراحی و توسعه یافته است. اما باید توجه داشت که مسؤولیت اصلی اجرای این سیاستها طی سالهای مختلف بر عهده وزارت خانه های مختلف بوده است.
به طوری که مسؤولیت اجرای سیاست فرهنگی در سال ۱۹۴۸ بر عهده وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی، در سال ۱۹۹۰ بر عهده وزارت فرهنگ، در سال ۱۹۹۳ بر عهده وزارت تربیت بدنی و هم اکنون بر عهده وزارت جهانگردی میباشد.
وزارت فرهنگ و جهانگردی مهمترین مسؤولیتها را جهت اجرای سیاست فرهنگی در سطح ملی، گسترش و ارتقاء ورزش، رسیدگی به امور جوانان، جهانگردی و ارتباطات بر عهده داشتهاند.
از وزارتخانه های دیگر نیز وزارت امور خارجه، وزارت بازرگانی، وزارت صنایع، وزارت دارایی، وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان و رفاه اجتماعی، نقشهای مکملی در زمینه توسعه فرهنگی کشور ایفاد نموده اند.
بنیاد فرهنگی و هنری کره، مؤسسهای با بودجه ملی است که جهت توسعه و رشد در زمینه فرهنگ، هنر و علوم انسانی تأسیس یافته است.
از زمانی که سیستم دولت محلی در سال ۱۹۹۵ در کشور کره معرفی گردید دولتهای محّلی در راستای طرح ریزی و توسعه سیاستهای فرهنگی و ایجاد سازمانهای اداری جهت پرورش و ارتقاء فرهنگ بومی شروع به فعالیت نمودند.
وزارت فرهنگ و جهانگردی کره اخیراً طرحی با عنوان رفاه فرهنگی در جهت بررسی نیازهای فرهنگی مردم و پرورش چنین نیازهایی تا سطوح عالی را مطرح نموده است.
وزارت فرهنگ و جهانگردی کشور کره با تشخیص اهمیت فرهنگ در توسعه کشور و با شعار “قرن جدید برای فرهنگ از راه میرسد”، اقدام به ابداع برنامه های فرهنگی، ارائه سیاست فرهنگی جدید و الگوهای فرهنگی نو در هزاره سوم نموده است.
هدف نهایی این برنامه تشویق تمامی افراد جامعه در جهت مشارکت در حیات فرهنگی کشور در سطح گسترده آن میباشد.
بایدها و نبایدها در کره جنوبی
- اینترنت کل کشور را پوشش می دهد که اکثرا رایگان نیز هستند. مثلا در ایستگاه های مترو حتی اتوبوس های کره جنوبی، اینترنت بی سیم به صورت رایگان برای عموم ارائه می شود.
- آب لوله کشی در تمام کشور قابل شرب است. می توانید با اطمینان از آب های مراکز عمومی بنوشید.
- کره جنوبی کشور بسیار امنی است و وقوع جرم در آن نسبت به کشورهای غربی بسیار کمتر است. در شهر های بزرگی چون سئول با خیال راحت، حتی در نیمه های شب و به تنهایی، می توانید قدم بزنید و نگرانی نداشته باشید.
- از صحبت کردن در مورد مسائل سیاسی هر کشوری بپرهیزید و از توهین به پرچم و نماد های ملی کشور مقصد به شدت خودداری کنید چون پیگرد قانونی دارد.