بنا به روایت های موجود، در سال ۱۸۳۳ میلادی، ۸۰۰ نفر از اعضای قبیله بنی یاس در دهانه نهر دبی ساکن بودند. پس از قرن ۱۹ و بعد از کشف نفت، این نهر به موتور تجاری دبی و یک مرکز بزرگ ماهی گیری صید مروارید و تجارت دریایی تبدیل شد.
اصل نام دبی از دو حرف “د” و “با” تشکیل شده و نام نوعی ملخ کوچک (ملخک) است. این نوع ملخ در زمان گذشته در این منطقه وجود داشته است، به همین جهت نام منطقه را دُبا گذاشته بودند که به مرور زمان به دبی تبدیل شده است.
دبی با جذب سالانه ۱۲ میلیون گردشگر، شاخصترین مقصد گردشگری در دنیای عرب به شمار آمده و مکان مناسبی برای یک سفر آسیایی است.
به هرکجای این شهر که سفر کنید، میتوانید حساب ویژهای روی آفتاب و گرمی هوا داشته باشید. بااینحال، دبی چیزی فراتر از یک شهر کاملا آفتابی در تمام طول سال است. دوبی شهری است که هر هفته به تعداد رستورانهای لوکس آن افزوده میشود. انواع خوراکیها از سوشی گرفته تا غذاهای ایتالیایی، در این شهر سرو میشوند.
اگر به دنبال تجربه یک ماجراجویی بیابانی هستید، میتوانید خودروهای چهار چرخ محرک را برای این کار اجاره کنید. اگر به دنبال بازی گلف هستید، میتوانید به زمینهای گلف دوبی سر بزنید.
اگر تنها به دنبال خرید کالاهای لوکس هستید، هیچ کجا را بهتر از دوبی مال در این شهر پیدا نمیکنید. شما میتوانید حتی در صورت تمایل در این شهر به ورزش اسنوبرد بپردازید.
در سال ۱۷۸۷ برای دفاع از دبی قلعه ای ساخته شد بنام قلعه ی آل فهیدی که محل اقامت خانواده ی حاکم و مقر دولت بوده و علاوه بر این از آن به عنوان زندان نیز استفاده می شده است. امروزه این قلعه به موزه ی تبدیل شده است.
دیواره های قلعه از بلوک های مرجانی ساخته شده اند. سقف آن از نخل، گل و گچ ساخته شده است. در حیاط این قلعه چند قایق سنتی وجود دارد. همچنین خانه ای با برک درخت نخل و برجی بادی نیز در آن قرار دارد.
در سالن سمت راست قلعه، سلاح ها و در سالن سمت چپ آلات موسیقی اماراتی به نمایش گذاشته شده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر تورها مانند تور ارمنستان و همچنین تور تایلند به سایت سفر باتو مراجعه کنید.
آب و هوای دبی، خشک و بیابانی است. تابستان هایش تا دمای ۵۰ درجه سانتیگراد در روز و ۸۵ درصد رطوبت را نیز تجربه می کند. دمای آب دریا در این موقع سال به ۳۸ درجه می رسد و هتل ها مجبورند دمای آب استخر های خصوصیشان را پایین بیاورند.
در واقع در ماه های می تا سپتامبر ( خرداد تا مهر) در دبی کاری بجز گشتن و خرید و لابی هتل را نمی توان انجام داد. در ماه های مارس، آوریل، اکتبر و نوامبر (دو ماه آخر پاییز و دو ماه اول بهار)، دبی هوای دلچسبی با دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد دارد.
زمستان های دبی هم چندان سرد نمی شود و هیچ گاه به لباسی گرم زمستانی نیاز نخواهید داشت. بنابراین بهترین فصل سفر به دبی، ماه های فصل پاییز و خصوصا زمستان (که هوا در ایران سرد است و آنجا بسیار ایده آل است) می باشد.
دبی بدلیل توریستی بودن، دارای هتل های متعدد و متنوع می باشد. هتل های دبی در بخش های مختلف مناطق دبی واقع گردیده اند؛ از هتل های نزدیک فرودگاه بین المللی دبی گرفته تا هتل های مرکز شهر مانند منطقه دیره دبی (که پرطرفدارترین منطقه برای اقامت توریست های ایرانی می باشد).
با توجه به افزایش استقبال از تور دبی در سالهای اخیر، هتل های دبی نیز مورد توجه بیشتری قرار گرفت و بر تعداد آنها اضافه شد. از مهم ترین خصوصیات دبی اینستکه هتل های ۳ ستاره دبی، هتل های ۴ ستاره دبی و هتل های ۵ ستاره دبی با انواع کیفیت و قیمت مختلف، در سراسر این شهر پراکنده شده اند.
قیمت هتل های دبی با توجه به منطقه ای که هتل در آن واقع شده و همچنین امکانات هتل، متفاوت است. در ادامه می توانید لیست هتل های دبی را در لینک زیر مشاهده نمایید.
ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبهها لبخند نزنید و … . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشهی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد میشود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح “توی چشم نباشید”. کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصههای بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
شماره و آدرس سفارت و کنسولگریهای ایران و شمارههای ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.
اگر از اواسط بهار تا اواسط پاییز هوس رفتن به دبی را کردید، لباسهای خنک و آستین بلند و کرمهای محافظ پوست را حتما همراه داشته باشید.
اگر چه زبان رسمی در دبی عربی است ولی اگر به آرامی انگلیسی صحبت کنید میتوانید با بسیاری از فروشندگان و بومیهای دبی ارتباط برقرار کنید.
مشابه ایران در دبی هم در ماه رمضان خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن در مکانهای عمومی ممنوع است. پس حواستان باشد که پلیس و مردم دبی در این مورد خیلی حساسند.
ممکن است از بومیها خوشتان بیاید و بخواهید از آنها عکاسی کنید. بهتر است قبل از این کار حتما از آنها اجازه بگیرید. عکاسی بدون اجازه از بومیها (مخصوصا زنان بومی) جرم است.
سیگار کشیدن در مکانهای عمومی ممنوع است و جریمه نقدی دارد.
از آنجایی که در دبی پلیس به شدت بر اجرای قوانین نظارت میکند، امنیت خوبی در شهر برقرار است البته بهتر است که هنگام سوار شدن تاکسیها از مجاز بودن آنها مطمئن شوید تا بعدا دچار مشکل نشوید. در صورت مواجه شدن با هر نوع مشکل امنیتی با شماره تلفن ۹۹۹ که شماره پلیس است تماس بگیرید.
اگر قصد شنا دارید فقط از سواحلی که غریق نجات دارند استفاده کنید و مراقب عروسهای دریایی که نیش سمی دارند و در بعضی اوقات سال تعدادشان در سواحل زیاد میشود، باشید.
درست است که هزینههای درمان در دبی بالاست ولی با داشتن بیمه مسافرتی خیلی دچار دردسر نمیشوید. در صورت نیاز میتوانید از بیمارستان ایرانیها که در خیابان «الوصل» قرار دارد هم استفاده کنید.