ارمنستان یکی از کشور های همسایه در شمال ایران می باشد و دارای جاذبه های گردشگری زیادی می باشد به همین دلیل گردشگران زیادی همه ساله به این کشور سفر می کنند و از جاذبه های دیدنی این کشور لذت می برند در این کشور هتل های زیادی برای اقامت گردشگران ساخته شده است که هر کدام از هتل ها با توجه به امکاناتی که دارند قیمت های متفاوتی دارند.
ارمنستان به اندازه کافی جاذبه دارد که شما را برای چند روز سرگرم کند؛ کلیسای دیدنی گغارت که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی ایروان قرار دارد.
شهر توریستی جرموک با طبیعتی زیبا و هوایی تمیز و چشمههای آب گازدار پیشنهاد بعدی ماست. دره گلها در ۵۰کیلومتری شمال شرقی شهر ایروان با طبیعتی سرسبز و کوهستانی است که در فصل تابستان غرق در گل و گیاهان زیبا و در زمستان با انبوهی از برف پوشیده میشود. دریاچه سوان یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین دنیاست.
مساحت این دریاچه ۹۴۰ کیلومتر مربع است. منطقه سوان یکی از مهمترین مراکز اکوتوریستی در ارمنستان محسوب میشود. هانرابدوتیان هراپاراگ، کلیسای گریگورلوساوریچ مقدس، ساختمان اپرا گاسگاد معروف به هزار پله و کلیسای ایچمیاتزین، بازماندههای یک دژ اورارتویی و قلعه اربونی از دیگر دیدنیهای شهر هستند.
برای سفر به ارمنستان می توان از راه هوایی یا زمینی در تور ارمنستان مسافرت کرد. برای سفر هوایی می توان از هواپیمایی های ماهان و… استفاده کرد که پرواز مستقیم دارند. اما مسیر زمینی را می توان توسط قطار، اتوبوس و یا ماشین شخصی رفت.
برای سفر با ماشین شخصی می توانید به شهر تبریز رفته و از آنجا تا شهر جلفا حدود ۱۳۵ کیلومتر را طی کنید و بعد از آن به سمت سیه رود که حدود ۶۰ کیلومتر می باشد و در انتها به شهر مرزی نوردوز می رسید و در آنجا پس از انجام مراحل قانونی به سمت ایروان خواهید رفت.
از نوردوز تا ایران ۴۰۰ کیلومتر می باشد. البته این مسیر در صورتی میسر می باشد که شما گواهینامه بین المللی را داشته باشید و عوارض خروج از مرز را پرداخت کرده باشید. اما توسط اتوبوس نیز می توان به این سفر رفت این اتوبوس ها از شهر تبریز به سمت ایروان می روند.
اگر به دنبال خرید کردن ویک ساحل گرم وآفتابی هستید، ایروان مقصد مناسبی برای شما نیست، چون نه قیمت اجناس در آن ارزان است ونه دریایی در آن برای آبتنی وجود دارد.
ایروان شهر آرامی است که باید آن را پیاده گز کنید، در کوچه پس کوچه های زیبایش بگردید، در کافه های خیابانی بنشینید وخیل عظیم گردشگران وبومی های خون گرم را نظاره کنید واز همه مهم تر در رستوران های شهر غذایی بی نظیر وخوش طعم با قیمت های مناسب بخورید و لذت ببرید.
در کشور ارمنستان آداب و رسوم مخصوصی وجود دارد که برخی از آنها با ایرانیان هم نیز مشترک است. یکی از مهمترین جشن های آنها جشن درندز ( آتش افروزی ) نام دارد که این جشن میان ایرانیان ( اقوام آریایی ) به جشن سده شهرت دارد.
از لحاظ امنیت کشور ارمنستان مطابق با آماری که سایت Numbeo در سال ۲۰۱۶ گزارش کرده است، میزان جرم و جنایت در ارمنستان ۳۱٫۱ درصد و شاخص امنیت ۶۸٫۸۹ درصد است. که این نشانگر این است که ارمنستان کشوری امن به حساب میایید.
ولی در هر صورت احتیاط شرط عقل است اگر قصد سفر به ارمنستان را دارید سعی کنید از وسایل شخصی و اشیاء گران قیمت خود محافظ کنید و گوشی تلفن همراه خود را در تاکسی، رستوران و دیگر مراکز عمومی جا نگذارید.
ایروان دارای شرایط آب و هوای قاره ای متاثر از استپ می باشد و تابستان هایی طولانی، گرم و خشک و زمستان هایی کوتاه اما سرد و برفی را تجربه می نماید.
آب و هوایی که از موقعیت جغرافیایی آن، فاصله اش از دریا و احاطه شدنش با رشته کوه های متعدد تاثیر می پذیرد. ایروان معمولا شاهد تابستان هایی بسیار گرم می باشد تا جاییکه درجه حرارت در آن در ماه اوت به ۴۰ درجه سانتی گراد هم می رسد.
زمستان هایش هم بسیار سرد با بارش سنیگین برف است، سرمایی شدید که گاها در ماه ژانویه به منفی ۱۵ درجه سانتی گراد و حتی پایین تر هم می رود. مقدار بارندگی سالانه در آن کم و حدودا ۳۱۸ میلی متر است. ایروان در طول سال به طور متوسط ۲۷۰۰ ساعت شاهد تابش و تلالو نور خورشید می باشد.
در میان تمام شهرهای اروپایی، ایروان شاهد بیشترین تغییر در میانگین آب و هوا در فصل تابستان (از ماه ژوئن تا اوت) و در فصل زمستان (از ماه دسامبر تا فوریه) است.
مترو: بدون شک بهترین و ارزانترین روش جابه جایی در ارمنستان، شهر ایروان، استفاده از مترو است. بلیط تک سفره مترو حدود ۱۰۰ است!
اتوبوس: یکی از دیگر راه های راحت برای گشت درون شهر ایروان، استفاده از اتوبوس هاست. در این شهر دو نوع اتوبوس معمولی و اتوبوس برقی به چشم می خورد که هزینه های مناسبی هم دارند. بلیت اتوبوس های معمولی ۱۰۰ درام (حدود ۸۰۰ تومان) و اتوبوس های برقی نیز ۵۰ درام (حدود ۴۰۰ تومان) می باشد. تقریبا در هر ایستگاهِ اتوبوس می توانید شمارهی خطوط اتوبوس و مسیرها را ببینید.
هزینه اتوبوس معمولی: ۱۰۰ درام یا حدود ۸۰۰ تومان ؛
اتوبوس برقی: ۵۰ درام یا حدود ۴۰۰ تومان
اتوبوس های برقی هزینه ی پایینی دارند اما از طرفی در این اتوبوس ها به جای خرید بلیط و دادن آن به راننده باید پول را مستقیما به او بدهید.
تاکسی: تا جایی که می توانید سوار تاکسی نشوید، اما در صورتی هم که خواستید استفاده کنید حتما به راننده بگویید تاکسی متر خود را روشن کند.